"Het is vooral fijn dat de verpleging
zoveel mogelijk met je meedenkt"

Verpleeg- en verzorgingstehuis

Vanuit ons motto ‘zorg voor elkaar’ bieden wij passende oplossingen voor al uw zorgvragen. Met alle ontwikkelingen in de maatschappij vinden wij het belangrijk om ons zorgaanbod steeds actueel en passend te maken. Zodat wij de kwaliteit (blijven) bieden die u verdient én van ons mag verwachten.

Verpleeghuiszorg

Wittenbergzorg biedt in zorgcentrum De Wittenberg in Haaften verpleeghuiszorg in kleinschalige en huiselijke woonomgevingen, specifiek voor mensen met dementie of lichamelijke ondersteuningsvragen. Zes woongroepen zijn gelegen op de begane grond, 1e en 2e verdieping. Het uitgangspunt in De Wittenberg is wonen en leven zoals thuis. Uw wensen en voorkeuren vormen het uitgangspunt van onze persoonlijke zorg en worden vastgelegd in een zorgleefplan.

Met een kleinschalige woonomgeving refereren we aan een gezinshuishouding waar u uzelf kunt zijn en zich thuis voelt. Uw inbreng en betrokkenheid en die van uw familie zijn essentieel. 

Persoonlijk zorgleefplan en EVV'er voor u

In zorgcentrum De Wittenberg is er plaats voor ongeveer vijftig cliënten die te maken hebben met (beginnende) dementie en lichamelijke hulpvragen (indicatie ZZP 5,6,7,8). Ook als er aanvullende problematieken zijn, bijvoorbeeld op psychosociaal of gedragsmatig gebied, bent u van harte welkom. Naast persoonlijke verzorging en warme aandacht van onze zorgmedewerkers, hebben wij diverse kundige specialisten in huis. In onze woonomgevingen hebt u bijvoorbeeld een EVV'er (Eerst Verantwoordelijk Verzorgende) die uw aanspreekpunt is en samen met u het zorgleefplan opstelt. Dit plan vormt het uitgangspunt van de individuele zorg en behandeling. De EVV'er werkt nauw samen met een specialist ouderengeneeskunde, die indien nodig zorgt voor fysiotherapie, ergotherapie, logopedie en diëtiek.

Kleinschalig wonen; wonen en leven als thuis, maar wel in de beslotenheid van een team ervaren en deskundige zorgmedewerkers. Benieuwd of u voor deze woonomgevingen in aanmerking komt? Neem contact op met ons Zorg Advies Punt voor meer informatie en hulp!

Lees de Zorgverleningsovereenkomst voor kleinschalig wonen

Verzorgingshuiszorg

De Wittenberg biedt verzorgingshuiszorg aan in vijf appartementen op de begane grond. U komt hiervoor in aanmerking wanneer indicatie ZZP 4 is afgegeven. Is dat (nog) niet voor u van toepassing? Dan kunt u 'woning’ en ‘zorg’ van elkaar scheiden. Lees hieronder wat dit inhoudt en wat u als (toekomstige) bewoner van onze persoonlijke en passende zorg mag verwachten.

De Wittenberg garandeert persoonlijke verzorging en warme aandacht van de zorgmedewerkers en bovendien de best mogelijke zorg. Als bewoner hebt u een EVV'er (Eerst Verantwoordelijk Verzorgende) die uw aanspreekpunt is en samen met u een zorgleefplan opstelt. In dat plan staan uw wensen en mogelijkheden centraal en het vormt het uitgangspunt van de individuele zorg en behandeling.

Scheiden wonen en zorg

Sinds de wijzigingen in de zorg (2015) stimuleert de overheid langer thuis wonen. Met als gevolg dat u later opgenomen kan worden in een verzorgingshuis dan u wellicht wenst. Door ‘Scheiden wonen en zorg’ kunt u echter alsnog in De Wittenberg worden opgenomen als u niet in aanmerking komt voor een ZZP-indicatie. In het kort scheidt u met deze mogelijkheid de financiën voor ‘zorg’ en ‘wonen’. U betaalt zelf voor een appartement, zoals u dat voorheen thuis deed. En de zorg wordt vergoed door de gemeente/zorgverzekeraar, zoals dat ook het geval is als u van thuiszorg gebruikmaakt. 

Vraag naar de mogelijkheden!

Benieuwd wat voor u een passende oplossing? Neem contact op met ons Zorg Advies Punt voor meer informatie en hulp. Wij denken graag met u mee!

Tijdelijk verblijf in onze zorgkamers

U kunt tijdelijk veblijven in één van onze zorgkamers van de Kempkeshof: Magnolia en Oleander.

Download de brochure over deze zorgkamers

 

Kennismaken?

Wilt u meer weten over wonen in zorgcentrum De Wittenberg? Neem dan contact op met ons Zorg Advies Punt: ZAP@wittenbergzorg.nl of bel naar 0418-594977 (niet voor sollicitaties!).

Download ook onze algemene brochure

 

contactpagina routebeschrijving

Een sfeerimpressie van de zorg die Wittenbergzorg levert. Zowel op onze locatie in Haaften als bij u thuis. Wilt u de sfeer in het echt proeven? Maak een afspraak!

adres
Zorgcentrum De Wittenberg
Bernhardstraat 4
4175 EE Haaften
telefoon
(0418) 59 49 00
e-mail

Ja, stuur mij meer informatie!