"Het is vooral fijn dat de verpleging
zoveel mogelijk met je meedenkt"

Zorg Advies Punt

Zorg Advies Punt Wittenbergzorg; voor al uw vragen

 

Hoe regel ik mijn thuiszorg? Wanneer krijg ik een indicatie? Hoe kan ik Tafeltje Dekje aanvragen? Of hoe zien de kamers in De Wittenberg eruit? Zomaar wat vragen waar u wellicht ook het antwoord op wilt weten. Het Zorg Advies Punt (ZAP) van Wittenbergzorg helpt u graag verder. Lees op deze pagina wat wij onder andere voor u kunnen betekenen.

 

Diensten van het Zorg Advies Punt

De diensten van het ZAP zijn samen te vatten in drie kerntaken: u informeren, voor u regelen en met u meedenken. Zowel als u kennis wilt maken met zorgcentrum De Wittenberg, als ook wanneer u meer wilt weten over zorg aan huis, onze aanleunwoningen en onze andere particuliere diensten! Dit en meer nemen wij voor u uit handen:

 

Zorgcentrum De Wittenberg

  • Meedenken hoe u zo lang mogelijk thuis kunt wonen, wanneer een opname in De Wittenberg (nog) niet van toepassing is

  • Een vrijblijvende rondleiding door De Wittenberg om u onze afdeling en appartementen te laten zien

  • Informatie verstrekken over het aanvragen van een indicatie of (indien mogelijk) deze voor u regelen

  • Inschrijven wachtlijst zorgcentrum De Wittenberg

 

Thuiswonend of aanleunwoningen

  • Rondleiding geven en informatie verstrekken over inschrijvingen en toewijzingen van onze aanleunwoningen. De toewijzingen zelf verlopen via woningcorporatie Vestia

  • Informatie verstrekken over passende thuiszorg

  • Informatie verstrekken over de mogelijkheden voor dagbesteding,

  • Informatie verstrekken over huishoudelijk hulp

  • Informatie verstrekken over het aanvragen van dagelijkse, warme maaltijden van Tafeltje Dekje.

 

Naast het verstrekken van informatie over deze diensten, kunnen wij deze ook voor u (helpen) regelen.

Schroom niet: bel het Zorg Advies Punt!

Meer weten? Bel met Elly Klop van het Zorg Advies Punt via 0418-594900 of maak een afspraak voor een bezoek aan huis. Het Zorg Advies Punt is bereikbaar op werkdagen tussen 8:30 uur en 17:00 uur en is beschikbaar voor iedereen.

Mantelzorg

U bent mantelzorger
Mantelzorgers zorgen langdurig en onbetaald voor een chronisch zieke, gehandicapte of hulpbehoevende partner, ouder, kind of ander familielid, vriend of kennis. Als mantelzorger kiest u hier niet voor, het overkomt u. U geeft om degene die zorg nodig heeft en u zet zich belangeloos in. Wittenbergzorg ziet mantelzorgers als een onmisbare aanvulling op de professionele zorg. Wij weten ook dat mantelzorg veel van u vraagt, want u doet dit naast uw eigen drukke bestaan. Wij willen u daarom zoveel mogelijk ondersteunen.

Zorgen doen we samen
Een op de vier Nederlanders boven de zestien jaar verleent mantelzorg. Er wordt tegenwoordig veel van u verwacht als mantelzorger. Dat realiseren wij ons.

Graag gaan we met u in gesprek om te onderzoeken hoe we het beste vorm kunnen geven aan het “samen zorgen”. U vormt een belangrijke continue factor in het leven van uw naasten. U heeft een emotionele band en zorgt soms al lange tijd en intensief voor uw naaste. U bent daardoor ervaringsdeskundige. U kent uw naaste als geen ander. U bent dan ook een belangrijke partner voor onze professionele zorgverleners, als het gaat om het geven van passende zorg en het behartigen van de belangen van uw naaste.

Binnen onze locaties is familie de hele dag welkom. Graag geven we u alle ruimte om uw naaste te ondersteunen en te helpen met allerlei zaken. Het uitgangspunt van Wittenbergzorg is ‘Zorgen doen we samen’. Natuurlijk houden we daarbij rekening met uw mogelijkheden en behoeften.

Mantelzorgbeleid
Mantelzorgers hebben hun handen vol aan de zorg voor hun naasten. Daarvoor verdienen zij goede ondersteuning. Wij zien het als onze verantwoordelijkheid om ervoor te zorgen dat mantelzorgers betrokken worden bij de zorg en het welzijn van onze bewoners en cliënten. Met het mantelzorgbeleid wil Wittenbergzorg de belangrijke rol van mantelzorgers binnen de zorg onderstrepen en heldere kaders scheppen om de zorg gezamenlijk vorm te geven.

Bent u mantelzorger en heeft u vragen of wilt u verder praten? Neem dan contact op met uw Eerst Verantwoordelijk Verzorgende.

In deze link kunt u meer lezen over het mantelzorgbeleid.

 

Kennismaken?

Wilt u meer weten over wonen in zorgcentrum De Wittenberg? Neem dan contact op met ons Zorg Advies Punt: ZAP@wittenbergzorg.nl of bel naar 0418-594977 (niet voor sollicitaties!).

 

contactpagina routebeschrijving

Een sfeerimpressie van de zorg die Wittenbergzorg levert. Zowel op onze locatie in Haaften als bij u thuis. Wilt u de sfeer in het echt proeven? Maak een afspraak!

adres
Zorgcentrum De Wittenberg
Bernhardstraat 4
4175 EE Haaften
telefoon
(0418) 59 49 00
e-mail

Ja, stuur mij meer informatie!