"Het is vooral fijn dat de verpleging
zoveel mogelijk met je meedenkt"

Verpleeg- en verzorgingstehuis

Wittenbergzorg in Haaften is al jarenlang begrip in de regio. Vanuit onze visie op zorg, ‘zorg voor elkaar’, bieden wij passende oplossingen voor al uw zorgvragen. Van zorg aan huis tot verpleegtehuis- en verzorgingstehuiszorg. Met alle ontwikkelingen in de maatschappij vinden wij het namelijk belangrijk om ons zorgaanbod steeds weer actueel en passend te maken. Waarom? Om u de kwaliteit te (blijven) bieden die u verdient én van ons mag verwachten.

Hieronder leest u meer over de zorg die wij verlenen in zorgcentrum De Wittenberg in Haaften: verpleegtehuiszorg en verzorgingstehuiszorg.

Verpleegtehuiszorg: kleinschalig wonen in persoonlijke sfeer

Wittenbergzorg biedt in zorgcentrum De Wittenberg verpleegtehuiszorg in kleinschalige en huiselijke woonomgevingen, specifiek voor mensen met dementie of lichamelijke ondersteuningsvragen. Deze zes woongroepen zijn gelegen op de begane grond, 1e en 2e verdieping. Het uitgangspunt binnen het kleinschalig wonen in De Wittenberg is: wonen en leven zoals thuis. Uw wensen en voorkeuren vormen dan ook het uitgangspunt van onze persoonlijke zorg en worden vastgelegd in een zorgleefplan.

Met een kleinschalige woonomgeving refereren we aan een gezinshuishouding waar u uzelf kunt zijn en zich thuis voelt. Uw inbreng en betrokkenheid en die van uw familie is dan ook essentieel. Zorg voor elkaar: dat is het principe van waaruit we werken. Omdat we geloven dat goede zorg begint met persoonlijke aandacht!

Persoonlijk zorgleefplan en EVV voor u

In zorgcentrum De Wittenberg is er plaats voor ongeveer vijftig cliënten die te maken hebben met (beginnende) dementie en lichamelijke hulpvragen (indicatie ZZP 5,6,7,8). Ook als er aanvullende problematieken zijn, bijvoorbeeld op psychosociaal of gedragsmatig gebied, bent u van harte welkom in zorgcentrum De Wittenberg. Naast persoonlijke verzorging en warme aandacht van onze zorgmedewerkers, hebben wij ook diverse kundige specialisten in huis om u de beste zorg te verlenen. In onze woonomgevingen hebt u bijvoorbeeld een EVV (Eerst Verantwoordelijk Verzorgende) die uw aanspreekpunt is en samen met u het eerdergenoemde zorgleefplan opstelt. Dit plan vormt het uitgangspunt van de individuele zorg en behandeling. De EVV werkt nauw samen met een specialist ouderengeneeskunde, die – indien nodig – zorgt voor passende fysiotherapie, ergotherapie, logopedie en diëtiek.

Kleinschalig wonen; wonen en leven als thuis, maar wel in de beslotenheid van een team ervaren en deskundige zorgmedewerkers. Benieuwd of u voor deze woonomgevingen in aanmerking komt? Schroomt u niet om contact op met ons Zorg Advies Punt voor meer informatie en hulp!

Hier leest u de Zorgverleningsovereenkomst voor kleinschalig wonen in ons verpleegtehuis.

Verzorgingstehuiszorg

De Wittenberg biedt verzorgingstehuiszorg aan in vijf appartementen op de begane grond. U komt hiervoor in aanmerking wanneer indicatie ZZP 4 voor u is afgegeven. Mocht dat (nog) niet voor u van toepassing zijn, dan kunt u ervoor kiezen om ‘woning’ en ‘zorg’ van elkaar te scheiden. Hieronder leest u wat dit inhoudt en ook wat u als (toekomstige) bewoner van onze persoonlijke en passende zorg mag verwachten.

Persoonlijke verzorgingstehuiszorg in De Wittenberg

De Wittenberg garandeert persoonlijke verzorging en warme aandacht van de zorgmedewerkers en bovendien de best mogelijke zorg. Als bewoner hebt u bijvoorbeeld een EVV (Eerst Verantwoordelijk Verzorgende) die uw eerste aanspreekpunt is en samen met u een zorgleefplan opstelt, waarin uw wensen en mogelijkheden centraal staan. Dit plan vormt het uitgangspunt van de individuele zorg en behandeling. Zo maken we ons motto waar: zorgen doen we met elkaar!

Scheiden wonen en zorg

Sinds de wijzigingen in de zorg (2015) stimuleert de overheid langer thuis wonen. Met als gevolg dat u later opgenomen kan worden in een verzorgingstehuis dan u wellicht wenst. ‘Scheiden wonen en zorg’ maakt het echter mogelijk om alsnog in De Wittenberg opgenomen te worden, als u niet in aanmerking komt voor een ZZP-indicatie. In het kort scheidt u met deze mogelijkheid de financiën voor ‘zorg’ en ‘wonen’. U betaalt zelf voor een appartement, zoals u dat voorheen thuis ook deed, en de zorg wordt vergoed door de gemeente/zorgverzekeraar, zoals dat ook het geval is als u van thuiszorg gebruikmaakt. Een oplossing om u alsnog te kunnen verwelkomen als bewoner in De Wittenberg!

Vraag naar de mogelijkheden!

Benieuwd wat voor u een passende oplossing is om als bewoner van De Wittenberg in aanmerking te komen? Of wat wij voor u kunnen betekenen in uw eigen omgeving? Neem vrijblijvend contact op met ons Zorg Advies Punt voor meer informatie en hulp. Wij denken graag met u mee!

Tijdelijk verblijf: zorgkamers Magnolia en Oleander

De brochure over het tijdelijk verblijf in één van onze zorgkamers van Kempkeshof (Magnolia en Oleander) kunt u hier downloaden.

 

Kennismaken?

Wilt u meer weten over wonen in zorgcentrum De Wittenberg? Neem dan contact op met ons Zorg Advies Punt: ZAP@wittenbergzorg.nl of bel naar 0418-594977 (niet voor sollicitaties!).

 

contactpagina routebeschrijving

Een sfeerimpressie van de zorg die Wittenbergzorg levert. Zowel op onze locatie in Haaften als bij u thuis. Wilt u de sfeer in het echt proeven? Maak een afspraak!

adres
Zorgcentrum De Wittenberg
Bernhardstraat 4
4175 EE Haaften
telefoon
(0418) 59 49 00
e-mail

Ja, stuur mij meer informatie!