"Het is vooral fijn dat de verpleging
zoveel mogelijk met je meedenkt"

  • home
  • nieuws
  • goud voor zorg aan huis van wittenbergzorg-n-15

Goud voor Zorg aan Huis van Wittenbergzorg

 

 

Goud voor Zorg aan Huis van Wittenbergzorg28 juni
Zorg aan Huis van Wittenbergzorg ontving vanmiddag, 28 juni, het Gouden Keurmerk van het PREZO uit handen van wethouder Ton van Maanen van de gemeente West Betuwe. Eind maart heeft het kwaliteitsinstituut Perspekt een audit uitgevoerd bij Zorg aan Huis. Deze audit is succesvol verlopen en het maximale aantal punten is behaald op de verschillende onderdelen.

Perspekt schrijft in het auditrapport: “Uit alle gesprekken met cliënten en medewerkers is gebleken dat Wittenbergzorg persoonsgericht werkt en veel aandacht en tijd aan de individuele cliënt besteedt. De missie en visie kenmerkt zich door directe betrokkenheid en regie voor en door de cliënt en aandacht voor elkaar in een saamhorige cultuur met korte communicatielijnen. Een groot compliment voor alle medewerkers hiervoor.”

 

Dit compliment werd onderstreept door wethouder Ton van Maanen tijdens de overhandiging van de plaquette aan de coördinerend verpleegkundigen Sita en Caroline van Zorg aan Huis. Wethouder Van Maanen haalde uit het auditrapport de opmerking over de gelijkwaardigheid tussen zorgvrager en zorgverlener aan. Dit draagt bij aan het welzijn van de cliënten. Ook noemde hij het praktisch dienen. “Wij leven in een cultuur van protocollen, de juiste vinkjes halen. Maar er is méér dan alleen de juiste vinkjes. In dit rapport komt duidelijk naar voren dat cliënten van Wittenbergzorg dat zo ervaren.” De bijeenkomst vond plaats in De Gastenhof van Wittenbergzorg in Haaften. De cliënten van Zorg aan Huis krijgen als dank voor hun waardering een bloemetje.

 

PREZO, het concept van het kwaliteitsinstituut in de zorg Perspekt, is een manier van denken en werken die kwaliteit in de zorg heel tastbaar en concreet maakt. PREZO focust niet op protocollen, systemen of richtlijnen. PREZO kijkt in de éérste plaats naar het daadwerkelijke resultaat van de zorgverlening aan de cliënten. Voelen zij zich thuis? Voelen ze zich gehoord? Ervaren zij dat ze (met hulp) hun eigen keuzes kunnen maken? Vandaar de naam: PREstaties in de ZOrg. PREZO kijkt naar de prestaties die zorgprofessionals en -organisaties leveren. Het kwaliteitssysteem helpt u om die heel gericht, concreet en structureel te verbeteren.

 

Kennismaken?

Wilt u meer weten over wonen in zorgcentrum De Wittenberg? Neem dan contact op met ons Zorg Advies Punt: ZAP@wittenbergzorg.nl of bel naar 0418-594977 (niet voor sollicitaties!).

Download ook onze algemene brochure

 

contactpagina routebeschrijving

Een sfeerimpressie van de zorg die Wittenbergzorg levert. Zowel op onze locatie in Haaften als bij u thuis. Wilt u de sfeer in het echt proeven? Maak een afspraak!

adres
Zorgcentrum De Wittenberg
Bernhardstraat 4
4175 EE Haaften
telefoon
(0418) 59 49 00
e-mail

Ja, stuur mij meer informatie!