"Het is vooral fijn dat de verpleging
zoveel mogelijk met je meedenkt"

Probeer de online supermarkt als boodschappen doen niet meer lukt

Als we nieuws hebben, informeren we u op deze pagina.

 

04-11-2020

Met veel dankbaarheid kunnen we u mededelen dat het nog steeds rustig is in De Wittenberg als we het over corona hebben. We ontvangen inmiddels weer de bezoekers van de dagbesteding. Helaas hebben we deze week de maatregelen weer moeten aanscherpen en hebben we moeten besluiten dat we de huurders voorlopig niet kunnen ontvangen in de Wittenberg. We hopen deze mogelijkheid snel te kunnen terugdraaien.

Laten we bidden voor deze pandemie en voor elkaar.
Cor van de Craats, Bestuurder

 

In heel Nederland lopen de besmettingen van het Covid-19 virus weer enorm op. Spanningen lopen op, maatregelen nemen toe en alle afspraken die al vanaf maart gelden moeten wederom aangescherpt worden. Ook regio Gelderland Zuid is één van de regio’s waar de zorgen om verspreidingen toenemen. Binnen De Wittenberg konden we beetje bij beetje de teugels laten vieren maar vanaf 15 oktober hebben we deze weer moeten aantrekken. Daar zijn alle betrokkenen van op de hoogte gesteld per brief. Hier kunt u deze brief lezen.
Na de persconferentie van 3 november zijn er nieuwe voorschriften door onze minister aangekondigd die o.a. het aantal bezoekers betreft, zijnde 2 personen. Dit geldt ook voor onze bewoners. We stellen het op prijs als u zich daaraan houdt.
Hier leest u de maatregelen bij klachten bij medewerkers-huisgenoten-bewoners.

We hopen middels deze aangescherpte maatregelen de rust in huis te kunnen bewaken en hopen op uw begrip.
 

Heeft u vragen dan kunt u mailen naar corona@wittenbergzorg.nl

 

Voor algemene vragen omtrent het coronavirus kunt u bellen met het Nationaal Zorgnummer van maandag-donderdag van 9-13 uur: 0900-2356780

(Dit is niet van Wittenbergzorg)

 

Wittenbergzorg doet mee aan een landelijk wetenschappelijk onderzoek waarmee in kaart wordt gebracht hoeveel bewoners/cliënten klachten van COVID-19 (het Coronavirus) vertonen en hoeveel positief getest zijn. Dit onderzoek is heel belangrijk voor het te voeren beleid van de regering en omdat het gebruikt kan worden voor een eerlijke verdeling van bedden en hulpmiddelen. Het RIVM is de opdrachtgever van het onderzoek, dat wordt uitgevoerd in samenwerking met onderzoeksinstituut Nivel. Voor dit onderzoek worden behandelgegevens van cliënten gebruikt, voor zover deze betrekking hebben op besmetting en symptomen van Covid-19.

 

Het Nivel en het RIVM gaan hierbij uiterst zorgvuldig te werk. Alle mogelijke maatregelen worden genomen om te voorkomen dat gegevens kunnen worden herleid tot herkenbare, individuele personen.

 

Gegeven de druk op de zorg en de urgentie van de Coronacrisis kunnen wij redelijkerwijs niet iedereen vooraf om toestemming vragen. Gegevens van cliënten die eerder expliciet bezwaar hebben gemaakt tegen gebruik van hun gegevens voor wetenschappelijk onderzoek worden niet gebruikt.

 

Uiteraard kunt u, indien u dat wenst, ook nu nog bezwaar maken tegen het gebruik van uw gegevens in dit onderzoek. Ook mag u vragen om inzage, afschrift, rectificatie en het wissen van gegevens. U kunt daarvoor desgewenst contact opnemen met de de heer C. van de Craats, bestuurder: cvdcraats@wittenbergzorg.nl

 

12 juni
Voor senioren kan het doen van de wekelijkse boodschappen een hele opgave zijn. Steeds meer kleine/lokale supermarkten sluiten de deuren. Daarom zijn ouderen al gauw toegewezen op de grotere supermarkten. Veel ouderen hebben moeite met het vinden van hun boodschappen. Daarnaast is het een heel karwei om alle zware boodschappen weer mee naar huis te nemen. Een uitkomst kan dan de online supermarkt zijn.

Online kunnen ouderen op hun gemak de boodschappen in hun virtuele winkelmandje leggen. Daarnaast worden de boodschappen afgeleverd op een moment dat hen uitkomt. Veel bezorgdiensten bezorgen tot in de keuken. Als oudere hebt u dus nergens meer omkijken naar. U hoeft de boodschappen alleen nog maar in de voorraadkast, koelkast of diepvries op te bergen.

 

Voordelen van online boodschappen doen

  • Niet meer hoeven tillen aan zware boodschappentassen
  • Boodschappen doen waar en wanneer u wil, ook buiten de openingstijden
  • Het bespaart u een hoop tijd en energie
  • Minder (dure) impulsaankopen. Online bent u bewust wat u uitgeeft
  • Snel bezorgd, tot in de keuken

 

Welke supermarkten bezorgen er hier?

Welke supermarkten bezorgen er in de gemeenten Neerijnen, Geldermalsen en Lingewaal? Boodschappenspot.nl zocht het uit en vatte het een en ander samen. Albert Heijn, Jumbo en Coop zijn alle drie goed vertegenwoordigd in deze gemeenten. In een groot deel van de regio bezorgen zij de boodschappen al aan huis. Ga naar Boodschappenspot, en bekijk welke supers er op uw specifieke locatie bezorgen.

 

Albert Heijn

Minimum bestelbedrag €70
Kosten voor bezorging aan huis: vanaf €3,95
Kosten afhalen in winkel: vanaf €1,50

 

Pluspunt: Enorm groot assortiment, ruime keuze in bezorgmomenten, nauwkeurige bezorging

Minpunt: Hoog minimaal bestelbedag (€70). Tip: gebruik een voucher voor gratis bezorging.

 

Jumbo

Minimum bestelbedrag €50

Kosten voor bezorging aan huis: vanaf €6,00

Kosten afhalen in winkel: vanaf €1,95

 

Pluspunt: Veel pick-up points, over het algemeen goedkoop

Minpunt: Webshop voor ouderen niet erg gebruiksvriendelijk

 

Coop

Minimum bestelbedrag €40

Kosten voor bezorging aan huis: vanaf €4,95

Kosten afhalen in winkel: vanaf €2,99

 

Pluspunt: Prettige webwinkel, de lokale Coop bezorgt de boodschappen zelf

Minpunt: Online assortiment nog beperkt

 

Kookt u niet meer zelf?

Kies dan voor een maaltijdservice of tafeltje dekje

Online boodschappen doen is niet perse een uitkomst voor alle ouderen. Sommige ouderen kunnen niet meer zelf koken, en anderen vinden het heerlijk om een goede maaltijd voorgeschoteld te krijgen. In dat geval is de maaltijdservice / tafeltje dekje service van Wittenbergzorg een uitkomst voor u. Deze maaltijden kosten €7,70 en worden rechtstreeks uit de keuken van De Wittenberg geleverd. U ontvangt dan een voorgerecht, nagerecht en een bijpassend bijgerecht. De maaltijden kunnen warm worden aangeleverd zodat u direct aan tafel kunt, maar u kunt er ook voor kiezen om het zelf op te warmen met de magnetron.

 

Kennismaken?

Wilt u meer weten over wonen in zorgcentrum De Wittenberg? Neem dan contact op met ons Zorg Advies Punt: ZAP@wittenbergzorg.nl of bel naar 0418-594977 (niet voor sollicitaties!).

Download ook onze algemene brochure

 

contactpagina routebeschrijving

Een sfeerimpressie van de zorg die Wittenbergzorg levert. Zowel op onze locatie in Haaften als bij u thuis. Wilt u de sfeer in het echt proeven? Maak een afspraak!

adres
Zorgcentrum De Wittenberg
Bernhardstraat 4
4175 EE Haaften
telefoon
(0418) 59 49 00
e-mail

Ja, stuur mij meer informatie!